Loader logo

VILLA SPANJE

WONINGBOUW

VILLA IN SPANJE

Divider

Wij hebben het ontwerp gemaakt voor deze villa met infinity pool in het Spaanse dorp Bocairent, in de provincie Valencia. De villa is recentelijk opgeleverd. De architectuur van de woning toont kenmerkende Spaanse elementen, zoals het overdekte terras met boogconstructies en licht hellende daken met keramische pannen.

De omliggende tuin bestaat uit getrapte plateaus langs de berghelling. Deze hoogteverschillen in het landschap hebben we ingezet om een kleinschalige villa te maken. De voorzijde verhult het ondergrondse souterrain, dat enkel aan de achterzijde zichtbaar is. Vanuit de slaapkamer in het souterrain loop je direct naar het zwembad.

De woning is energiezuinig door de toepassing van 30 m2 zonnepanelen die optimaal naast het huis geplaatst zijn. Een warmtepompinstallatie verzorgt de koeling van het huis in de zomer en verwarming in de winter. Deze energiezuinige installatie koelt de vloeren van de woning en is ook inzetbaar voor het verwarmen van het zwembadwater. Passieve koeling van de woning is gerealiseerd door de grote overstekken van het dak. Het mooie eindresultaat is bereikt door de samenwerking met een locale aannemer.Project Image
Project Image
Project Image
Project Image