Loader logo

TRANSFORMATIE GARAGE NAAR WONING

GARAGE NAAR WONING

EINDHOVEN

Divider

Recentelijk hebben wij een ontwerp gemaakt voor de transformatie van een bestaande garage naar een woning aan de Woenselsestraat in Eindhoven.

Het pand lijkt ingeklemd tussen de twee belendende bakstenen woongebouwen. We willen het pand middels donkere zinken gevelbekleding een autonoom karakter geven. Ondergeschikt en terugliggend ten opzichte van de naastgelegen woningen.

Ter plaatse van de bestaande garagedeur wordt een nis gecreëerd met daarin een groot glasvlak dat voldoende daglicht brengt tot diep in de woning. De entree van de woningen ligt zodoende verscholen in de nis. De woningen worden voorzien van lucht-water warmtepompsysteem. Het groene dak van de nieuwe woning draagt bij aan de waterberging in de stad.



  • Portfolio Image