Loader logo

DAKOPBOUW UTRECHT

DAKOPBOUW IN UTRECHT

DAKOPBOUW

Divider

Woonruimte creëren in Utrecht vraagt om creatieve oplossingen.

Wanneer de tuin erg klein is en aanbouwen niet mogelijk is, moet je letterlijk het dak op. De bewoners van deze woning aan de Amaliastraat hebben een droom van een dakopbouw met daktuin gerealiseerd. Het dak is toegankelijk gemaakt en biedt nu een geweldig uitzicht over de stad.

In goed overleg met de opdrachtgever hebben wij de ideeën op papier gezet en het bouwkundig ontwerp gemaakt. Het metselwerkmotief met gele, rode en zwarte bakstenen hebben we terug laten komen in de borstwering van de opbouw. De zijwanden van de dakopbouw zijn opgetrokken uit donkerrode baksteen en sluiten hiermee aan op de monumentale gevels in de straat. Door het toepassen van dubbele openslaande deuren aan de achterzijde op de 2e verdieping, is een lichte binnenruimte gerealiseerd. Voor goede toegankelijkheid van de daktuin is er gekozen voor een vaste trap en een lichtdoorlatend dakluik.

Het ontwerp, de bouwkundige uitwerking en de vergunningsaanvraag zijn door ons verzorgd. Het project is gepubliceerd in het vakblad ‘Dakenraad’ van september 2018.Project Image
Project Image
Project Image
Project Image
Project Image